wtorek, 9 czerwca 2015

Letnia tarta z kremem waniliowym, dżemem morelowym i truskawkami - BEZ PIECZENIA

Sezon truskawkowy w pełni!
Dla mnie może on trwać cały rok!
A dzisiaj dla Was przepis na tartę z truskawkami.
Przepis idealny - bo bez pieczenia :) 


Składniki (na tartę średnicy 23 cm):
280 g herbatników
180 g miękkiego masła
3 krople olejku waniliowego

300 g truskawek
4 łyżki dżemu morelowego (u mnie z Łowicza)
budyniowy krem waniliowy z TEGO przepisu

Wykonanie:
Pokruszone na drobno (lub zmielone) herbatniki mieszamy z masłem i olejkiem. Powstałą masą wykładamy spód i brzegi tortownicy. Wkładamy do lodówki na ok. 30 min.
W tym czasie przygotowujemy krem waniliowy, myjemy truskawki i kroimy je na plasterki.
Spód herbatnikowy smarujemy dżemem morelowym, wykładamy na niego ostudzony krem i dekorujemy truskawkami.
Schładzamy jeszcze przez 30 min w lodówce i zajadamy się, bo to niebo w gębie! :)






Kochani dobrze, że piszę, bo mówić z pełnymi ustami nie wypada ;) 
Koniecznie zróbcie tą tartę! Jest niesamowicie prosta, a jaka dobra :) 

Pozdrawiam Was!
Karola


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...