Sezon na cukinie w pełni.
Zostałam obdarowana dwoma pokaźnymi okazami, więc by nie marnować eko produktów przygotowałam coś pysznego
Najpierw miały być plastry cukinii w bułce tartej, ale w ostatniej chwili zdecydowałam o zrobieniu czegoś zupełnie innego :)
350 g cukinii (waga już startej na drobnych oczkach, odciśniętej z nadmiaru wody)
2 jajka
2-3 łyżki mąki (w zależności od tego jak soczysta była cukinia)
1 ząbek czosnku
przyprawy
mozzarella lub grana padano + szynka (albo inne dodatki)
Wykonanie:
Nagrzej piekarnik do 220 stopni.
Pomieszaj wszystkie składniki, rozsmaruj jak najbardziej cienko masę (tak by nie było prześwitów).
Możesz oczywiście uformować dwa okręgi i piec na dwa razy.
Pizzę piecz 13-15 minut, następnie nałóż ulubione dodatki i piecz jeszcze 10 min.
Pokrój i zajadaj :)
Smacznego!
Karola
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz