sobota, 30 maja 2015

Koktajl - arbuz + banan + chia


Szybki, trójskładnikowy koktajl - najlepiej schłodzony! 
Ale możecie wrzucić wcześniej arbuza i banana do lodówki - nie będzie im już trzeba leżakowania :)


Składniki (na dwie szklanki 250 ml):
szklanka arbuza (bez pestek i łupiny)
banan
łyżka nasion chia

Wykonanie:
Arbuza i banana wrzucamy do blendera kielichowego oraz część zmielonych nasionek chia (resztę zostawiamy do dekoracji).
Przelewamy do szklanek, dekorujemy nasionami i schładzamy w lodówce przez chwilę.
Smacznego!


Niesamowicie się cieszę, że sezon arbuzowy się zaczyna! 
Na nadchodzące lato nie wyobrażam sobie bez niego życia! 

Buziaki,
K.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...