Obiecany choć nieco spóźniony przepis na pyszne pancakes z jabłkami i cynamonem. Aromatyczne, lekkie i super komponujące się z poranną kawą :) Idealne na ciepłe śniadanie - szczególnie gdy za oknem szaro buro, ponuro i wietrznie.
Ja się pytam gdzie jest śnieg??? :)
190 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 g drobnego cukru
1 łyżeczka cynamonu
1 jajko
200 ml mleka
2 średniej wielkości jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach
1 łyżeczka roztopionego masła
Wykonanie:
Pancakes standardowo można podawać z syropem klonowym, miodem, czy czekoladą. Chociaż dla mnie jabłka i cynamon razem nie wymagają już żadnych dodatków - same w sobie tworzą duet idealny:)
Następnym razem planuję jabłka zastąpić gruszką - gruszka z cynamonem co Wy na to? Ja czuje że to się może udać, nawet bardzo pysznie udać:)
P.S.
Wiecie co najbardziej lubię w takich przepisach jak ten? To że nie wymagają użycia miksera - co oznacza że mogę je robić gdy akurat moja mała Przylepka śpi ;)
Przepis pochodzi z moich wypieków - mojej niezawodnej wypiekowej "biblii" ;)
Smacznego!
J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz